Back Need help
15 views

#9 Leopard Lessons, De toekomst van schadevrije jaren

Speakers: Tjeerd Wierda & Olivier Rikken
#9 Leopard Lessons, De toekomst van schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn een saldo aan jaren waarin geen schade is geclaimd bij een verzekeraar door een verzekeringsnemer. De klanten van verzekeraars en de verzekeraars ervaren momenteel een aantal problemen met het systeem rondom schadevrije jaren. Het doel van de oplossing van het Verbond van Verzekeraars is om te komen tot een schadevrije jarenregistratie die actueel is, eenvoudig opvraagbaar is, en is voorbereid op de toekomst. 

Het Verbond van Verzekeraars is de brancheorganisatie van schade- en levensverzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars vertegenwoordigen ruim 95 procent van alle verzekeraars in Nederland.

Schadevrije jaren worden pas doorgegeven na beëindiging van de verzekering bij de oude verzekeraar met als gevolg twee ontevreden partijen: de klant & de verzekeraar. Daarbij zal het oude model voor schadevrije jaren moeten veranderen door de toenemende digitalisering met als voorbeeld: zelfrijdende auto’s met nieuwe risicofactoren. 

Tijdens dit webinar bespreken we hoe het Verbond van Verzekeraars een nieuwe infrastructuur laat bouwen die makkelijk, betrouwbaar en transparant informatie kan delen binnen het ecosysteem: 

• Van object naar subject: van auto naar bestuurder  

• Van statisch naar dynamisch: van historisch gegeven naar risico per rit  

• Van het nu naar toekomstgericht: van een traditioneel model naar een duurzaam 

Dit webinar wordt gehost door onze CEO & gerenommeerd internationaal spreker Olivier Rikken, die inmiddels al meer dan vijf jaar ervaring heeft in de blockchain-sector.    

Onze gast

Tjeerd Wierda, Directeur at Stichting Efficiënter Processen Schadeverzekeraars Stichting Processen Verbaal  Wil je deelnemen aan het gesprek? Meld je aan door te klikken op ‘Subscribe to this webinar!' 

 

Op vrijdag 18 december wordt het negende en laatste Ledger Leopard webinar van het jaar gehost door onze CEO Olivier Rikken, een internationale spreker, die meer dan vijf jaar ervaring heeft in de emerging tech sector. Tijdens het webinar zorgen we ervoor dat er voldoende tijd is voor Q&A. Het evenement zal een livestream zijn van 11.00 uur CET tot 12.00 uur CET. 

Friday

18

December 2020

This webinar has already occurred, you have to be logged in to watch it.