Volver ¿Necesita ayuda?
225 veces visto

El desig d’avançar la mort en persones d´edat avançada. Com hi responem els professionals de la salut?

El desig d’avançar la mort en persones d´edat avançada. Com hi responem els professionals de la salut?

Un any més, ens plau convidar-vos a la XIV Jornada ÀLTIMA per a professionals.

El desig d’avançar la mort en persones d´edat avançada. Com hi responem els professionals de la salut? és el títol d’aquesta edició, que s’impartirà el proper divendres 5 de novembre, telemàticament, dirigida als professionals de la salut de centres sanitàris, sociosanitàris, residències i atenció domiciliària.

La nova jornada ÀLTIMA, amb la col·laboració de UIC Barcelona i l’ICO, té el propòsit de conèixer el fenomen del desig d’avançar la mort (DAM) en població geriàtrica, la seva detecció, avaluació i abordatge. Es farà a través de sessions teòriques, anàlisi de vídeos i una taula rodona amb experts.

PROGRAMA #ÀLTIMAJORNADA2021

9.30 - 9.35 h: Presentació i introducció

Sr. Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d'ÀLTIMA

Dr. Josep Porta-Sales, MD, PhD, director de la Càtedra WeCare i cap d’investigació i educació de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)

Sr. César Monera, responsable d´atenció a institucions d'ÀLTIMA

9.35 – 9.55 h: El desig d’avançar la mort en persones d´edat avançada: factors relacionats

A càrrec de la Dra. Cristina Monforte, directora de la Càtedra WeCare i directora del departament d’Infermeria de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). Presidenta de la Conferència Nacional de Deganes i Degans d’Infermeria.

9.55 – 10.25 h: Anàlisi sobre l’abordatge i avaluació del desig d’avançar la mort en persones d´edat avançada

A càrrec de la Sra. Andrea Abdó, psicòloga, clínica CUIDES, Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), i la Dra. Mariona Guerrera, infermera, clínica CUIDES, Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona).  

10.25 – 11.15 h: Atenció al desig d’avançar la mort: abordatge dels factors relacionats

A càrrec de Mireia Baylina, metge sociosanitàri; Deborah Moreno, metge pal·liativista; Raquel Olaya, infermera; i Raquel Vila, psicòloga.

Moderador: Dr. Joaquim Julià, director assistencial de l’ICO Badalona i vicepresident de la Societat Espanyola de Cures Pal·latives (SECPAL).

11.15 h: Conclusions de la jornada i comiat

A càrrec del Dr. Joaquim Julià.

viernes

5

noviembre 2021

Este webinar ya se emitió. Debe iniciar sesión para ver la grabación.